Hogyan válasszunk jó szolgáltatót?

Az ember, ha céget üzemeltet, gyakran eshet abba a hibába, hogy mindent egyedül szeretne megoldani, nem akar segítséget kérni. Lehet, hogy azért, mert azt gondolja drága, lehet, hogy azért, mert úgy érzi, hogy ő mindent tud, esetleg bizalmatlan, vagy épp úgy gondolja, hogy senkit sem szeretne beengedni a céges dolgokba. Nem akarja, hogy bárki tudja a kulturális feszültségeket, a céges nehézségeket, gyengeségeket. Meg is érthető, mert a nagyvállalatok terén ez sokszor ad fenyegetettséget a versenytársak tekintetében. Viszont, legalább akkora hiba lehet minden ilyen lehetőséget vagy segítséget megtagadni a céges fejlődés tekintetében. Olyan szinten megrekedhet ugyanis ebben az esetben a vállalat fejlődése, ami hosszú távon végzetes következményekkel járhat. De mégis mit tehetünk ennek érdekében?

Tájékozódjunk! Ne sajnáljuk az időt és az energiát arra, hogy utánajárjunk, milyen referenciákkal és milyen partnerekkel dolgoznak a különböző lehetőségeket és eredményeket kínáló cégek. Én például a vállalatom számára a kogwheel szolgáltatásait az alapján vettem igénybe, hogy széles körben érdeklődve, számos partnerükkel beszélve minden helyről olyan válaszokat kaptam, amelyek igen kielégítők voltak. Ezek után egy személyes egyeztetés alkalmával meggyőződtem arról, hogy a vállalatvezetés és a főbb vezetők is szakmailag és emberileg is alkalmasak arra, hogy bizalmat szavazzak számukra a közös munka terén.

Hála a jó égnek ez a döntés számomra nagyon sikeres és gyümölcsöző eredményeket hozott már egy év alatt is. Teljesen elégedett vagyok mind az általuk nyújtott szolgáltatással, mind az alkalmazottjaik szakmai és egyéb felkészültségével. Soha semmilyen probléma vagy incidens nem volt a szolgáltatásuk teljesítése közben, ezért biztos vagyok benne, hogy ez egy hosszútávú és időtálló üzleti kapcsolat lesz. Mindenkinek azt tudom tehát tanácsolni, hogy időt és energiát rászánva, hosszas információszerzés után ne féljen személyes egyeztetés alkalmával kérdéseket feltenni és így meggyőződve a hozzáértésről és megbízhatóságról már biztosan nem fognak rossz döntést hozni a hasonló téren történő üzleti kapcsolatszerzés tekintetében sem.