Saját magam nem megy

Nem olyan rég úgy döntöttem, hogy mivel jött ez a vírus és az értékesítés területén amúgy is egyre inkább felkapott az online, shopon keresztüli értékesítés, csináltatok én is az egyedi ékszereim számára egy ilyen felületet. Persze rettegtem tőle, mert én aztán tényleg nem értek semmi ilyesmi webes dologhoz, de aztán kaptam egy nagyon jó szolgáltató ajánlást az egyik ismerősömtől, és amikor megismerkedtem velük már biztos voltam benne, hogy nem lesz gond a kialakítással és az üzemeltetéssel sem. Rendkívül segítőkészek ugyanis, és nagyon jól elmagyarázták nekem azokat a dolgokat amit nem értettem, de döntés meghozatalára volt szükség. És hát persze segítettek is ebben.

Elkövettem azonban azt a hibát, hogy azt gondoltam, ha én csinálok képeket ezekről az ékszerekről és felteszem a shopba, tökéletesen működni fog az egész. Rá kellett jönnöm elég gyorsan, hogy nem véletlen javasolták, hogy a termékfotózás feladatát valami szakmailag jártas személyre testáljam rá. Az én képeim ugyanis nem rosszak, azt nem mondhatom, de nem is jók abból a szempontból, hogy nem mutatnak elég információt annak, aki a vásárláson gondolkodik. Nem úgy csillognak, nem is feltétlen adja át a kép a szín szépségét. És ezt most látom igazán, amikor a Fotoda csapat elküldte nekem azokat a képeket, amiket ők csináltak az ékszerekről. Hát ég és föld a kettő. Össze sem tudom hasonlítani.

Most már tudom, hogy mint ahogyan a weboldalt sem próbáltam meg megcsinálni – mert ott egy kicsit nehezebb lett volna saját magam nekifogni és megpróbálni – így a fotózás sem más. Külön szakmai tudás, tapasztalat és eszközök kellenek ahhoz, hogy a képek hűen visszatükrözzék az ékszereim szépségét, színét, csillogását, és merjenek vásárolni belőlük. Most már biztos vagyok benne, hogy folyamatosan felfelé fog ívelni a shop forgalma és teljesítménye.