A munkavédelem egyik legjobb kérdése

Fiatal cégvezetőként az ember úgy gondolhatja, hogy néhány baki, néhány kisebb hiba belefér, azonban ez egyáltalán nincs így. Semmi nem sülhet el rosszul, hiszen amellett, hogy nyilván kevesebb tapasztalatom van, mint egy negyven éve a szakmában dolgozó embernek, főleg úgy, hogy az építőipar vadregényes és ingoványos talajáról van szó, még azzal is meg küzdenem, hogy kialakítsam a helyem és a tekintélyem a vezetők és persze a többi cégtulajdonos, partner személyében. A saját cégünk tulajdonosai maximálisan megbíznak bennem, és pontosan tudják, hogy szakmailag nem választhattak volna jobb embert, hiszen a tanulmányaim széles körűek, kreatív és lelkes vagyok, de a helyemet nekem kell kivívnom a többiek között. Elég egy aprócska hiba és máris a teljes karrier tervem és vágyaim megsemmisülhetnek sajnos. Én azonban ezt pontosan tudom és minden döntésem mögött tudatosság és ezerszer átgondolt folyamtok, jogszabályi háttér és ha szükséges, akkor tanácsadás áll.

Mégis majdnem elkövettem a közelmúltban egy hibát, amit végül azzal sikerült orvosolnom, hogy azonnal leváltottam a munkavédelmi feladatok ellátásával megbízott céget és az Activesafety csapatát állítottam a helyére. Történt ugyanis, hogy egészen egyszerűen nem láttam értelmét a munkavédelmi oktatásnak és szerettem volna egy saját embert megkérni arra, hogy állítsa össze a munkavédelmi oktatás anyagát és adja le a vállalat valamennyi dolgozójának. Persze én akkor nem tudtam, hogy iszonyatosan fontos kérdés, hogy ki tarthat munkavédelmi oktatást, azonban hála a jó égnek az olvasgatás során gyorsan ráébredtem, hogy az általam kitalált megoldás nem lesz jogszerű, a szolgáltató cég viszont semmit sem szólt. Ekkor döbbentem rá, hogy ha az egész munkavédelmi rendszer ennyire ingoványos, akkor bizony nagy probléma érthet minket.

Hála a jó égnek most már az Activesafety csapatával egyáltalán nem kell ilyeneken gondolkodnom és aggódonom sem. Valódi biztonságot és valódi védelmet nyújtó munkavédelmi rendszer az amit kaptam. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket és a szolgáltatásukat. Biztos vagyok benne, hogy aki őket választja tökéletesen elégedett lesz.