A legveszélyesebb láthatatlan mumus

Egy vállalkozó élete mindig nehézségekkel és kihívással tarkított. Azt gondolom, ezen senki sem lepődik meg. A rengeteg papírmunka, a hivatali ügyintézések kötelezettsége, a különböző engedélyek és jogszabályok kötelezettségei és tiltásai, nem beszélve a nyomásról, hogy a vállalat ne csak jövedelmező legyen, hanem folyamatosan fejlődni tudjon és egyre jobb számokban mutatkozzon is meg ez az eredmény.  Számtalan előre látható veszély leselkedik a vállalatra magára és a vállalkozóra, vagyis tulajdonosra egyaránt. Vannak, amikre kellő utána olvasással, tanulmányokkal fel lehet készülni, akár még elejét is lehet venni, és természetesen vannak olyan hirtelen bekövetkezett, nem várt események, amik minden vállalkozót meglepetésként érnek. De mégsem ezek a legveszélyesebbek, hanem azok, amikre szinte sosem gondol senki, mert nem magát a vállalkozást vagy a munkavállalókat, de még nem is az eredményességi mutatókat fenyegetik, hanem a tulajdonos vállalkozót magát. És persze az ember mindig magával törődik a legkevesebbet.

A stressz és a kiégés okozta problémák manapság már sorra szedik az áldozatukat. Tudjuk jól, hogy ha egy vállalat feje kiesik, a cég nem biztos, hogy kellőképp tovább tudja vinni a folyamatos működést. Persze, ha az ember jó alapokra és munkavállalókra épít, akkor ez megvalósulhat, a probléma csupán az, hogy a stresszkezelés hiánya okozta problémák feloldása szinte minden embernél hosszú időt vesznek igénybe. Éppen ezért, egy megfelelő stresszkezelés és kiégés megelőzésére kialakított tréning számos ilyen esetet megelőzhet, és így bizony számos vállalat összedőlését is kivédheti. Azt gondolom maximálisan megtérül egy ilyen tréningbe befektetett energia, idő és pénz ráfordítás.

Ha valaki tehát úgy érzi, hogy egy kicsit is feladatot támaszt számára a stresszhelyzetek megfelelő kezelése, vágjon bele egy ilyen tréningbe, hogy nyugodtan és kiegyensúlyozottan tekinthessen a jövőbe minden szempontból. A stressz az egyik legláthatatlanabb és legnagobb problémákat okozó tényező jelenleg az átlagember életében is, nem még egy vállalkozó életét tekintve. Ne hagyjuk, hogy átvegye az éltünk felett az irányítást!